Hírek

Energiatakarékos csapágyak

A föld nem megújítható energiatartalékainak csökkenésével és az energia iránti igény exponenciális növekedésével egyidejűleg egyre nagyobb szenzációnak számít akár a legkisebb energiamegtakarítást elérő technológia is.

Nem meglepő tehát, hogy az embereket mindenhol érdeklik az új SKF energiatakarékos csapágyak.

100 éves műszaki szakértelmére és a tribológia és kapcsolódó tudományok terén szerzett páratlan tapasztalataira alapozva az SKF továbbfejlesztette a világ már eddig is legjobb kúpgörgős és mély hornyú golyóscsapágyait.

Az optimált geometriának, kenésnek, kosárnak és gyártási technológiának köszönhetően ezeknek az E2 (energiatakarékos) csapágyaknak sokkal kisebb a súrlódási nyomatéka, ill. vesztesége, mint a hagyományos csapágyaknak - a csökkenés 30%, vagy még több a csapágy méretétől és az alkalmazás körülményeitől függően.

A súrlódási veszteség természetesen energiaveszteség. Olyan energiáé, amellyel egy gépet lehetett volna működtetni. Így a súrlódási veszteség legalább 30%-os csökkentésének komoly következményei vannak.

A potenciális energiamegtakarítási lehetőségek világméretekben óriásiak, különösen ha figyelembe vesszük, hogy az SKF ezt a technológiát egy kúpgörgős és mély hornyú golyóscsapágy sorozatra, majd később az összes csapágytípusra alkalmazni akarja, beleértve a beálló görgőscsapágyakat, a CARB toroidgörgős, a hengergörgős és a ferde hatásvonalú golyóscsapágyakat.

Jellegüknél fogva a csapágyak környezetbarát alkatrészek, mivel csökkentik a gépek energiaszükségletét. Az SKF új E2 energiatakarékos csapágyai jelentős előrelépést jelentenek nemcsak a vállalat, hanem az egész világ számára.

Energiatakarékos csapágyak: Megtekintés

6692 EN - SKF Energy Efficient deep groove ball bearings: Megtekintés

www.stopfakebearings.com