Hírek

SKF Explorer beálló görgőscsapágyak lényegesen hosszabb élettartammal

Az SKF a csapágyak kopásállóságának növelésével tovább korszerűsítette a beálló görgőscsapágy választékát. Ezt egy új hőkezelési eljárás segítségével sikerült megvalósítani, amelynek lényege, hogy a csapágyacél keménysége - a szívósság megtartása mellett – jelentősen megnövelhető.

Mivel a tesztek tanúsága szerint a korszerűbb csapágyacél a hagyományos technológiával gyártottakkal összehasonlítva jóval ellenállóbb, ez az áttörés különösen olyan csapágyak esetén bír rendkívüli jelentőséggel, melyek nagyfokú szennyeződésnek vannak kitéve és elégtelen kenési viszonyok mellett üzemelnek.

A minőségi változást fontos figyelembe venni az élettartam számításokban is

A bevezetett hőkezelési technológiai változás jelentős élettartam növekedést eredményez az SKF Explorer beálló görgőscsapágyak és CARB csapágyak alkalmazásainál. Az alábbi kiadvány egy példával szolgál a módosított élettartam kiszámítására. A kalkuláció itt az új technológiával készülő SKF 22220E csapágyra 70%-os várható élettartam növekedést prognosztizál.

Tekintettel arra, hogy a módosított élettartam számítások elvégzése nem egyszerű feladat, javasoljuk, hogy felmerülő igény esetén segítségért keressék meg szakértőnket.

Megjegyzés: Jóllehet az új technológiával készülő SKF Explorer beálló görgőscsapágyak várható működési élettartama szennyezett körülmények és elégtelen kenési viszonyok között hosszabb, a biztosan tartós működést a tiszta és megfelelően kent működési környezet biztosítja.

www.stopfakebearings.com