Hírek

Csúcstechnológia az iparban

Az SKF tömített beálló görgőscsapágyainak használatával a végfelhasználók növelhetik a karbantartási intervallumot, csökkenthetik a kenőanyag-felhasználást és minimalizálhatják a környezetkárosítást.

A műszaki szakértelméről ismert SKF kibővítette tömített beálló görgőscsapágyainak termékcsaládját, és ezzel jelentősen növelte az alkalmazási területek számát, ahol ezen csapágyak használhatók. Tömített kialakításuknak köszönhetően ezek a csapágyak kevesebb karbantartást igényelnek, miközben folyamatosan kiváló teljesítményt nyújtanak még komoly igénybevételt jelentő üzemi körülmények között is. Az esetek többségében a tömített változatok méretben csereszabatosak a nyitott csapágyakkal, így az egyes alkalmazási területeken egyszerűen és költségtakarékosan megoldható a csapágyak cseréje.

A nagyobb tisztaság növeli a csapágyak élettartamát
A nyitott csapágyak beszerelés, karbantartás és működés közben beszennyeződhetnek, ami jelentősen csökkentheti az élettartamukat. Az SKF tömített beálló görgőscsapágyai esetében a tömítés biztosítja a csapágyak belsejének magas fokú tisztaságát, és ezzel jelentősen megnő a csapágyak élettartama. Szennyezett üzemi körülmények között a tömített csapágyak élettartama akár négyszer olyan hosszú is lehet, mint a nyitott beálló görgőscsapágyaké.

Kisebb karbantartási igény
Meghatározott üzemi körülmények között az SKF Explorer tömített beálló görgőscsapágyai nem igényelnek újrakenést. Ezekhez a csapágyakhoz a legszélsőségesebb környezetektől eltekintve nincs szükség külső tömítésre, egyszerű a beszerelésük, ami még tovább csökkenti a gépleállási időt és a karbantartási költségeket. Ezen kívül ezek a tömítések gyakorlatilag teljesen kiküszöbölik a hagyományos nyitott csapágyak és a külső tömítések esetében gyakori kenőanyag-szivárgás kockázatát, és ennek köszönhetően minimális a környezetkárosító hatásuk.

Az SKF Explorer tömített beálló görgőscsapágyakban akrilonitril-butadiénből készült dupla tömítőajkat és kiváló minőségű SKF kenőzsírt használnak. A csapágyak magas hőmérsékletekhez kialakított változata is elérhető: ezek hidrogénezett akrilonitril-butadiénből készült gumitömítéseket és a magas hőmérsékletnek ellenálló SKF kenőzsírt tartalmaznak.

Az összes SKF Explorer beálló görgőscsapágyhoz hasonlóan a tömített változat is számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely kiválóan alkalmassá teszi a nagy igénybevételű alkalmazási területeken való használatra. Az SKF Explorer beálló görgőscsapágyainak teljes termékcsaládja egy új, szabadalmaztatott hőkezelési eljárással bővült, amely még tovább növeli a csapágyak élettartamát szennyezett üzemi körülmények között vagy rossz kenési feltételek mellett is.

 

skf.hu

skf.com/srb

www.stopfakebearings.com